Lezing over het leven van een strafrechtadvocaat I Politie Oost-Brabant

De politie en de advocatuur. De politie staat voor waarheidsvinding en wij voor het belang van onze cliënt. Sta je dan lijnrecht tegenover elkaar of valt dat eigenlijk wel mee?

Deze week mocht ik twee lezingen geven bij de Politie Oost-Brabant (team AVIM, mensenhandel en zeden). Het onderwerp: het leven van een strafrechtadvocaat. Hoe ziet een piketdienst er van onze kant uit? Waarom blijven wij maar meldingen accepteren als we het zo druk hebben? Waarom maken we de keuzes die we maken? Adviseren wij onze cliënten echt in alle gevallen zich te beroepen op hun zwijgrecht? Kunnen wij allemaal binnen een paar jaar een Porsche kopen, of valt dat vies tegen? Wat is nu exact onze rol als advocaat, en hoe geven we daar invulling aan?

Ik begin een lezing voor de politie vaak met het benoemen van de olifant in de kamer. Kom maar door: waaraan irriteren jullie je bij ons advocaten? Het doel is dan om gedurende de presentatie die irritaties weg te nemen. Ik hoop dat dat ook deze week weer (voor een gedeelte) gelukt is.

Thanks for having me, en vast tot snel weer op het bureau!