LEONIE VAN DER GRINTEN

Als advocaat onderscheid ik mij in mijn passie voor het recht en mijn gedrevenheid. Ik riep van jongs af aan dat ik strafrechtadvocaat wilde worden, en heb niet gerust totdat het zo ver was. Die drive zet zich voort in de rechtszaal. Ik bijt mij vast in een dossier en ga tot het uiterste voor mijn cliënten.

Ik heb mijn studie rechten cum laude voltooid aan Tilburg University. Mijn scriptie - Geen streepjes op de muur, periodieke toetsing van levenslanggestraften - is uitgeroepen tot "topscriptie" door het NJB. Na mijn eerste master heb ik stage gelopen bij het gerenommeerde strafrechtkantoor van Gerard Spong in Amsterdam, waarna ik een tweede master Forensica, Criminologie en Rechtspleging heb afgerond aan Maastricht University. 

Mijn carrière ben ik gestart als juridisch medewerker bij een gerenommeerd strafrechtkantoor in Eindhoven, waar ik eveneens in 2014 mijn blog Meester Leonie heb opgericht. Na mijn beëdiging in 2015 en de groei van mijn onderneming was de oprichting van Meester Leonie Strafrechtadvocatuur in 2018 een logische stap. 

Ik heb ruime ervaring in het verlenen van rechtsbijstand in iedere soort zaak. Ik sta o.a. cliënten bij die verdacht worden van diefstal, geweldszaken, drugsdelicten, deelname aan een criminele organisatie, zedendelicten en moordzaken. 

In 2017 ben ik uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent 2017 van de provincie Noord-Brabant. In 2017 won ik eveneens de prestigieuze Oost-Brabantse Pleitwedstrijden, waarmee ik 3 Nederlandse pleiters en 4 Belgische pleiters achter me liet.

In 2018 stond ik in de finale van Legal Women Upcoming Talent of the Year 2018.

Naast mijn werkzaamheden als strafrechtadvocaat ben ik actief als blogger en spreker, organiseer ik masterclasses en ben ik oprichter en eigenaar van MSTRS

profielfoto.JPG