Meester Leonie

Strafrechtadvocatuur

IMG_4177.JPG
IMG_4185.JPG

mr. L.H. (Leonie) van der Grinten

Meester Leonie Strafrechtadvocatuur is een jong kantoor dat zich uitsluitend bezighoudt met strafzaken. Na vier jaar werkzaam te zijn geweest bij een gerenommeerd kantoor in Eindhoven, besloot Leonie in 2018 haar eigen kantoor te starten. Leonie heeft ruime ervaring in alle facetten van het strafrecht.

In 2017 is Leonie uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent 2017 van de provincie Noord-Brabant. In 2017 won zij eveneens de prestigieuze Oost-Brabantse Pleitwedstrijden, waarmee zij 3 Nederlandse pleiters en 4 Belgische pleiters achter zich liet.

In 2018 was Leonie finaliste bij Legal Women Upcoming Talent of the Year 2018.

Leonie is daarnaast actief als blogger. Onder de naam Meester Leonie geeft zij ruim 40.000 volgers een kijkje achter de schermen. In die hoedanigheid is Leonie veelvuldig verschenen op (live) televisie, (live) radio en in de media. Leonie is eveneens bekend als spreker, geeft veelvuldig lezingen, is in te huren als (dag)voorzitter van een evenement, organiseert masterclasses pleiten, en is oprichter en eigenaar van MSTRS.

Dankzij Leonie heb ik weer vertrouwen in het rechtssysteem. Van het begin tot het eind van mijn zaak heeft ze voor mij gevochten, met een resultaat waar ik niet meer op had durven hopen.
— I.A.
scott-webb-55047-unsplash.jpg

aanbod | overig

blogger

Met meer dan 40.000 volgers op social media is Meester Leonie niet meer weg te denken uit de wereld van (juridische) blogs. Sinds 2014 geeft zij een kijkje achter de schermen door te bloggen over het strafrecht en haar werk als strafrechtadvocaat. Het doel: de maatschappij en het strafrecht op een toegankelijke manier dichter bij elkaar brengen. Meester Leonie is o.a. verschenen bij RTL Boulevard, Omroep MAX, Gijs 2.0, het Financieele Dagblad, het Advocatenblad, Harpers Bazaar, de Telegraaf en Metro. 

Meer weten? Zie blog.

spreker

Meester Leonie geeft met regelmaat lezingen en is tevens in te huren als (dag- of avond)voorzitter. De stijl van Meester Leonie kenmerkt zich door toegankelijkheid en professionaliteit. Meester Leonie geeft o.a. lezingen over het leven van een strafrechtadvocaat, specifieke strafrechtelijke onderwerpen, social media en ondernemerschap. Meester Leonie wordt geboekt door universiteiten, hogescholen, studieverenigingen en de bedrijfswereld, en maakt voor ieder evenement een presentatie op maat.

Meer weten? Zie spreker en agenda

 

masterclasses

Ieder kwartaal organiseert Meester Leonie een masterclass pleiten. Deze masterclasses zijn bedoeld en geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in pleiten. Deelnemers zijn studenten, afgestudeerden en professionals. Aan de hand van een (geanonimiseerde) strafzaak worden pleitnota's opgesteld en zittingen nagespeeld. Meester Leonie is daarnaast bezig met het opzetten van een masterclass speciaal ontwikkeld voor ondernemers die willen leren spreken, overtuigen en onderhandelen als een advocaat. 

Meer weten? Zie masterclasses en agenda.

In de media

ashim-d-silva-83467-unsplash.jpg
 

Strafrechtadvocaat

blogger - spreker - masterclasses - goed gesprek

Leonie083.jpg