Video: Opvallen in de menigte

Opvallen in de menigte, hoe doe je dat?

Op 4 oktober jl. gaf ik tijdens het congres De Zaak op Orde voor een 80-tal advocaten een powertalk.

Ik begon mijn praatje met de inleiding dat ik die week ervoor tijdens het Eeuwcongres in gesprek raakte met de bekende strafpleiter Wim Anker. In 2014 heb ik hem mijn afstudeerscriptie gestuurd over de levenslange gevangenisstraf. Sindsdien "kennen" we elkaar. Ik dacht dat hij in ons gesprek weer zou beginnen over die scriptie, en hoewel hij die scriptie ook kort noemde zei hij daarna: "Je bent pas 4 jaar advocaat en toch heb ik jouw naam hier vandaag tussen die honderden andere advocaten al een paar keer gehoord. Je valt op! Ik vind dat enorm knap van je; een compliment waard."

Ik heb diep respect voor deze strafpleiter. Een compliment van hem betekent voor mij meer dan een compliment van (bijna) ieder ander. We hebben er samen een wijntje op gedronken :)

Opvallen in de menigte dus. Waarom mr. Anker dat vond? En hoe jij daar ook voor kunt zorgen? Dat leg ik in deze video (live opgenomen tijdens het congres) uit.